La Loba

La loba verhaalt over een van de oudste vrouwelijke archetypen, beschreven in het meesterwerk uit 1992 van Clarissa Pinkola Estes. De wolvin-vrouw die altijd op zoek is naar de botten van haar voorouders. Als het skelet compleet is zingt ze onder de volle maan het vlees terug op het lijf. En brengt zo het leven terug op aarde.Een oude Mexicaanse vertelling die Pinkola Estes beschrijft in het boek, de Ontembare Vrouw en waarin de wolfsvrouw La Loba, ook wel La Que Sabe, Zij die Kent of Weet, de brenger van het Leven is. En die met haar ademtocht en haar melancholische zang het leven regenereert. De wolvin staat op, loopt weg, huppelt naar de verte, waar zij verandert in een lachende jonge vrouw.

Wat is hiervan de boodschap?

Verwantschap tussen vrouwen en wolven ligt in zorgzaamheid jegens de roedel, de oorsprong van het gezinsleven. Het gaat over de plaats in ons waar de vrouwelijk geest overeenkomt met de mythische instincten van de wolvin, waar onze Intuïtie en onze Ceativiteit huist. Het gaat over onze Cycli vertegenwoordigt door de maan, over Emotie. Het gaat over onze ultieme zorg voor de vrouwelijke Ziel.

Wat komt jouw ziel hier op aarde doen? Wie ben jij zonder je botten? Wat is jouw waarheid zonder je ego? Wat laat jij achter?

En zij verankerde haar poten stevig in de aarde, zakte iets door haar achterhand, duwde haar snuit richting de volle maan. Zij opende haar bek, de koude nachtlucht stroomde naar binnen en diep in haar buik begon het sonore geluid dat aanzwol tot een meertoning gehuil dat klagerig en melancholisch klonk. Ze strekte haar nek helemaal achter, spande haar borst vooruit. Nog eenmaal. Tot ver in de omtrek was zij te horen. In de verte echode haar zusters.

Tijdens de superbloedmaan van 20 januari aanstaande zul je de vrouwen horen huilen niet alleen diep in het bos, maar vooral in de slaapkamers van grauwe nieuwbouwflatjes, in de Ikea-badkamers van elke vinexlokatie en in de hemelbedden op de grachtengordel. Luister. De vrouwelijke ziel is ontembaar.

© artofalovecouple.com | Reinder Scherpenzeel & Manette Zeelenberg
Beeld is niet te gebruiken zonder nadrukkelijke toestemming!

© Manette Zeelenberg’s INSPIRATIEKABINET, alle rechten voorbehouden. WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je de volgende informatie, met een werkende link naar mijn website opneemt: https://www.inspiratiekabinet.nl/inspiratieblog/la-loba/

De volledige foto van La Loba is te zien op www.artofalovecouple.com
© artofalovecouple.com | Reinder Scherpenzeel
Beeld is niet te gebruiken zonder nadrukkelijke toestemming!