Over Manette

Manette Zeelenberg (Rotterdam, 1963) muzisch en aards tegelijk

AniversarioandMe
Geluk kan je er niet aaneten of indrinken. Geluk ben je met je hele hart.

Afgestudeerd in 1989 als vormgever aan de Akademie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven pak ik het leven op een behoorlijk originele manier aan. Ik hou enorm van probleemoplossend denken. Ik was al 1993  bezig met duurzaamheid en bouwde groene kunstwerken op rotondes (Co2-vangers avant la lettre) en ontwierp samen met Maarten Bennis in 2009 Tweetjemee?! ; de allereerste vrijmarkt voor kokers en eters op internet. Delen met elkaar als economisch model. We gingen als ‘best business idea’ de hele wereld over.  Ik heb een heel goed contact met het Collectief Onbewuste zoals Jung het noemt, krijg als het ware mijn inspiratie direct uit het Universum aangereikt en ben daardoor met mijn ideeën de tijd vaak ver vooruit. Ook op het spirituele pad pas ik deze helderheid en dit overzicht toe in het coachen van mensen en dieren naar de waarheid van hun hart. Luister hier naar de podcast over de eerste twee jaren met mijn paard Aniversario en leer mij en mijn werkwijze kennen.

Manette Zeelenberg

Ik geloof in een kleurrijk en hartstochtelijk leven. Ik initieer en wakker  processen aan door mijn enthousiasme en verlangen naar kwaliteit en waarheid. En ik verbind mij eraan dat jij alles uit jezelf haalt om een aanstekelijk en vervullend leven te leiden en verschil te maken in je leven en werk. Als kind stelde ik altijd al de ‘waaromvraag’ en nam ik geen genoegen met ‘no for an answer’. Als een ander denkt en zegt dat het niet mogelijk is om iets op te lossen word ik juist geprikkeld.

Een echte Catalyst of Creation , zoals ik mezelf ook noem.

 

The story of my life

Als jong meisje wilde ik vreselijk graag een huisdier. Het liefst een paard. Het werd, na aanhoudende druk op mijn ouders, een konijn. Maar ik moest het wel allemaal zelf regelen. Auto’s wassen, grasmaaien bij de buren, boeken kaften voor de buurjongen. Na een aantal klusjes had ik de benodigde 10 gulden voor t konijntje bij elkaar. Nu het hok nog. Ik maakte een schets van hoe het hok eruit zou moeten zien, met tralies en een echte ruif en toog als 9 jarig meisje naar de houtfabriek bij ons in het dorp. Ik vroeg om afvalhout. De werkplaatsbeheerder antwoordde wat ik dan precies nodig had. Ik haalde mijn tekening te voorschijn en las op: 12 plankjes van 15 X 80cm, 8 plankjes van 15 x 40cm, etc. De man begon te glimlachen en zaagde voor me af de plankjes die ik nodig had uit gloednieuw hout! Vervolgens ging ik naar de naastgelegen metaalfabriek en kwam met 35 glimmende spijlen naar buiten. Nu moest het hok nog in elkaar. Wie ging dat doen? De zoon van de boer, die een oogje op mij had vroeg ik mij te helpen timmeren in ruil voor dat hij mij woensdagavond naar huis mocht lopen vanaf de muziekschool. En zo creëerde ik mijn hartstochtelijke droom om een huisdier te hebben. Dit verhaal illustreert hoe ik met wilskracht, doorzettingsvermogen en inventiviteit voor elkaar krijg wat ik wil. Doe wat er nodig is.

Niets is wat het lijkt

Ik heb twee zonen die ik alleen heb grootgebracht. De jongste van de twee had een ernstige heupafwijking waardoor hij met gespreide benen in het gips zat. Daardoor pastte hij niet meer in zijn bedje, zijn kinderstoel, zijn fietsstoel en zelfs een gewone broek kon hij niet aan. Ik ontwierp speciale broeken die mijn buurvrouw voor me in elkaar zette, fietsstoel, autostoel en bed verbouwde ik dusdanig dat hij er weer in pastte. Zijn grootste frustratie was dat hij niet meer kon zitten. Ik ontwierp een soort schommel met elastieke touwen voor aan t plafond, waarin ik de kleine jongen vastzette en waardoor hij als een kangoeroe door de kamer kon springen. Geef nooit op.

Verder ben ik Cum Laude geslaagd aan de Design Academy, heb 2 keer een opleiding Industrieel Produkt Ontwerpen op HBO niveau opgezet en 21 jaar Ontwerpen gedoceerd en verschillende bedrijfjes opgezet. Als activist heb ik belangen verdedigd en rottigheid aan t licht gebracht en strategieën opgezet om zaken te veranderen. Mijn enorme wilskracht en veeleisendheid en het willen voldoen aan wat de buitenwereld van mij verlangde heeft mij doen vallen in de val van de alcoholverslaving. Het bestuderen van verslavingen en het ontdekken van mijn eigen hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid en het daaruit ontwikkelen van diepe compassie voor mijzelf resulteert in de triomf van Voluit Leven.  Ik kan ik heel dicht bij jou blijven en je meenemen op reis in een leven zonder verslavingen, zonder teveel egofratsen en je brengen in het gebied waar je echt VRIJ bent. En heb ik ontdekt dat “Only the Truth will set you free”. Van alle aspecten van het Leven zelf heb ik veel geleerd, vooral van mijn eigen familiegeschiedenis. Hierover lees je in mijn Inspiratieblog.

Mijn geuzennaam:  Warrior of Truth

Inspiratie vond ik bij Reinier van der Ploeg (bio-energetica), Jan Bartelsman (Astrologie), Santo Dieme Doctrine (medicijnplanten), Eric Bol (haptonomie en systemisch werk) en Angelo Vasalos (zelfrealisatie in verbinding). In de coaching  zet ik mijn paard Aniversario in als lakmoesproef. Dat wat waar is komt zo aan het licht en brengt jou op een hoger autonoom plan. Met paardenleermeesters als Klaus Hempfling, Ruud Knaapen, Rachael Draaisma en het hele systemische traject van  Bert Hellinger tot Els van Steijn. Voor het energiewerk is het Subtiele Lichaam, het meesterwerk van Cyndi Dale en Intergrated Energy (Trauma)Therapy mijn leidraad voor zowel de mens als bij het behandelen van de paarden en honden.

Of mijn lievelingstitel Vroedvrouw van de Ziel

Samen als rode draad

Mijn bedrijf heet Inspiratiekabinet ofwel:  een kast vol met inspiratie en concepten en in elk laadje zit wel een idee of twee :).

Manette Zeelenberg’ s InspiratiekabinetLinkedIn