Het Roerloze

Het uitgangspunt vormt voor Ruud Knaapen, grondlegger van de coaching met paarden, de opstelling van het hele veld. De wijsheid van de kudde dicteert. Deel 1 van deze paardencoaching-sessie.

Als ik naar buiten kom formeert zich de opstelling van de 4 paarden. De kudde blijft vervolgens roerloos staan en presenteert voor me deze ervaring: Twee paarden staan met hun hoofd in mijn richting, de twee anderen lijken stoïcijns onder mijn komst en staan met hun kont naar mij toe.

Tussen de twee groepjes is er een grote ruimte. Ze vormen hierdoor niet één groep. Mijn gevoel om in het midden te gaan staan, benoemt Ruud. De verbinding willen vormen, de brug, beiden partijen niet te kort willen doen.
Ik voel direct de echtscheiding van mijn ouders en mijn bemiddelende rol hierin, de oorlog die mijn families verscheurde en die ik ‘goed wilde maken’ als kind en nu als volwassene het Licht wat alsmaar belangrijker wordt; de waarheid aan het licht. Ik voel nu opnieuw de oorsprong van mijn tomeloze verlangen om dingen SAMEN te doen, te HELEN wat gebroken was. De tranen rollen over mijn wangen. Er zijn nog geen 5 minuten voorbij.
foto: Muriel Daal
In het veld staan 4 paarden, twee met de kont naar mij toe en twee houden mij in ‘t oog.

Twee half slapende paardenkoppen

Twee stoffige konten, een enkele zwier

een Zee van Roerloosheid waarin ik mezelf ontmoet

in oude herinneringen.

De foto in zwart-wit als rode draad van mijn leven 

het Samen willen brengen, verbinden

en het Heel en Waar willen maken

in mijn ziel gekrast als Levenslot.

Oh God wat heb ik dit kinderhart lief!

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op INSPIRATIEKABINET?!

* Laat hieronder je mailadres achter, je kan altijd uitschrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.