Waarheid maakt Vrij

Manette op Schier 1992 foto:F.P.Schut
De Oerschreeuw: Vrij!

Het allerbelangrijkste voor mij is om dat wat ik als jong meisje vaak al wist, helemaal WAAR te laten zijn. En dat wordt steeds belangrijker voor mij, als vrouw ook, naar mate ik ouder word. Het belang om helemaal mezelf te mogen zijn en bevrijd daarnaar te leven. Souverein, feministisch en authentiek;

True Selfexpressed Leadership

Intuïtief weet ik precies hoe iets in elkaar zit en voel ik waar het vandaan komt en hoe het opgelost kan worden.

Noem het HELDER WETEN: Een scherpzinnige vrouwelijke Geest met een zuiver Gevoelsinstrument in combinatie met  veel Levenservaring.

En  nou komt het: om daar dan uiting aan te geven, ruimte voor in te nemen, volledig achter mijn gevoel te (blijven) staan, daar zit een angst op die ik al vroeg in mijn leven heb ontwikkeld. Die angst is ontstaan in confrontatie met de buitenwereld die er anders over denkt. Die deze kinderwijsheid afdoet als ongewenst en ‘brutaal’ omdat alleen al de gedachte dat er iets van Waarheid in schuilt te pijnlijk is om onder ogen te zien. En die brutale vorm die ik koos was gebaseerd op Boosheid. Boos omdat ik niet gezien werd in mijn Wijsheid. De boosheid nam steeds weer andere vormen aan; van stampvoetend boos naar manipulatief, van brutaliteit naar activistisch. Zo werd ik kunstenaar en het woord zelfexpressie mijn gereedschap.

Ik creëerde om niet te hoeven voelen dat er onder die boosheid zoveel pijn zit. De pijn van het niet gezien worden. Het creëren gaf mij een gevoel van controle.

En nu ben ik 57 en is mijn moeder onlangs gestorven. Zij heeft mij de laatste anderhalf jaar meer gezien in wie ik werkelijk ben. Dat heeft mij zeker een stuk geheeld. Maar het heeft vooral in gang gezet dat IK nu degene ben die mijzelf moet zien en mijn eigen waarheid moet omarmen.  Als ik mijzelf niet zie in al mijn gevoelens, dan ben ik verloren. Er is geen andere achterban dan ikzelf.

En zo word ik levenskunstenaar en Warrior of Truth met als wapen de rauwe waarheid: authenticiteit en echtheid. Waarachtigheid als leidraad voor een vervullend leven. Want Only the Truth will set you Free. 

Deze periode voel ik zo de connectie met de Kosmos. Alsof het hele Universum zich samenspant om de mensheid richting de 5e dimensie te krijgen. Met Corona als wee-opwekker. En voel ik me gezegend dat ik deel uitmaak van deze ontwikkelingen in de Tijd.. 

Het proces van Bevrijding, van helemaal worden wie ik ben. Van ontwikkelen naar  wie ik in de kern ben, komt in een totaal nieuwe fase sinds mijn moeder er niet meer is. Zij is als het ware opzij gestapt en heeft plaats gemaakt voor mij in de vrouwelijke familielijn. Een nieuwe fase waarin alles weer schuift binnen mijn ontwikkeling als vrouw. Ik voel over de hele breedte meer respect naar mijzelf, naar wie ik geworden ben.

 

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op INSPIRATIEKABINET?!

* Laat hieronder je mailadres achter, je kan altijd uitschrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.