Levenslessen op 4 benen

Het paard zal je leren leiderschap in je leven te nemen. Hij spiegelt je precies terug wat jij met je lichaam en stem, met jouw being of energie  eigenlijk doet. Daarom leent het kijken in de spiegel van het paard je zoveel over jezelf.

Een paard heeft namelijk behoefte aan jouw leiderschap. Als prooi- en vluchtdier zoekt hij de kudde op om zich veilig te voelen. Eenmaal buiten de kudde zal hij de kat uit de boom kijken met jou. Zal ik kunnen vechten of moeten vluchten onder jouw leiding. Zal hij de controle aan jou durven overlaten? Kan hij jou vertrouwen en aannemen als leider. Kan jij genoeg in jezelf settelen zodat hij op jou vertrouwen kan. Het paard denkt bijvoorbeeld: ‘Kan ik mijn hals strekken in overgave of blijf ik met schrik-ogen om mij heenkijken, overal kan gevaar zijn immers…’

Een paard is net als een leugendetector. Authenticiteit en Leiderschap kan je niet faken, niet met controle afdwingen. Je bent authentiek, je bent een leider, of je bent het nog niet, dat proces oefen je met t paard als ultieme lakmoesproef*.

Ik heb vanaf september weer 3 plekjes vrij (laatste kans in NL) om je samen met mijn paard Aniversario te begeleiden.

Lijkt je dit interessant, luister eens naar mijn podcast op Spotify: Een 56-jarig paardenmeisje met haar eerste paard en leer wat het Aniversario mij heeft gegeven. Of meld je hieronder aan voor een oriënterende intake.Je krijgt snel respons.