Gewaarzijn

Wat is dat eigenlijk Gewaarzijn?

Gewaarzijn is je bewustworden van je Bewustzijn. Je trainen in dat jij de Kijker en niet je gevoelens noch je gedachten bent. Je gevoelens en gedachten komen op vanuit eerder ervaringen. Random. Vanuit non-dualiteit. Vanuit het Universum. Of whatever you name it. Soms in dromen. Je Ego denkt dat jij die gevoelens bent, neemt de gedachten heeeeel serieus. Daardoor instaat het Lijden. Door identificatie met gedachten en overtuigingen.

 Als je je telkenmale realiseert dat jij de Beschouwer bent van je gedachten en gevoelens, dan val je samen met wie je werkelijk bent,  jouw Essentie. En dat geeft een heerlijk vrij en vredig gevoel, onafhankelijk van omstandigheden en maakt jouw Geluk onschendbaar voor anderen en voor invloeden buiten je.
Dus wat je te doen staat is jezelf telkens ‘betrappen’ op waar je eigenlijk bent met je Aandacht. Ben je verzonken in gedachten, of ben je aan het kijken naar jezelf die die gedachten denkt en de afgeleide gevoelens daarvan (be)leeft.
Of zwelg je in die gevoelens en maak je jezelf tot lijdend voorwerp, tot slachtoffer van de omstandigheden.
Kun je zien dat omstandigheden of anderen nooit jouw waarheid kunnen beïnvloeden, dat doe je helemaal zelf. De verantwoordelijkheid doorvoor nemen, zonder jezelf af te wijzen of de schuld te geven, dat is de essentie van het uitgangspunt voor zelfontwikkeling en geluk dat ik beschrijf in mijn blog “de Ander bestaat niet”.
Dat geeft je macht en slagkracht over je eigen leven. Die verantwoordelijkheid nemen, zonder te jammeren, geeft je zelfrespect. Dat geeft je de Liefde voor wie je bent. Dat geeft ruimte aan je authenticiteit, aan wie je werkelijk bent. Dat is het ultieme THUISKOMEN in jezelf waar je eigenlijk naar verlangt. Het terugkeren naar je-zelf, jouw Essentie, naar jouw Waarheid, naar jouw persoonlijke Vrede. Naar de ware rede waarom jij hier op aarde bent gekomen.
Inspiratie:
Oefening: download een timer die random, een paar keer per uur af gaat, gedurende de hele dag. (bv Mindfullness Bell)
Telkens als de gong gaat, stel je jezelf de vraag. “Waar ben ik?” Ben ik in gedachten?  Wat voel ik nu in mijn lijf? En zet jezelf weer in de positie van Kijken naar jezelf. Jij bent de Denker van de gedachten. Adem goed door, een paar maal extra diep en vrij.  Jij bent niet die gedachten, maar de Kijker. Overview pakken. Gewaarzijn vergroten. Schrijf in je boekje af en toe je ervaringen op.
En lees (nog maar) eens:

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op INSPIRATIEKABINET?!

* Laat hieronder je mailadres achter, je kan altijd uitschrijven.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.