Waarheid gaat over Ja zeggen tegen Alles

Waarheid gaat over Ja zeggen tegen alles wat er in je leven of in je lichaam gebeurt. Of het nu fijn is of niet. Echt Alles.

Ja zeggen ofwel omarmen; het met liefde tegemoet treden van dat wat er gebeurt of dat wat jij voelt. Helemaal bij de werkelijke gebeurtenis en gevoelens, durven aanwezig te zijn. Er helemaal bij durven te blijven.

Durven schrijf ik, omdat het daar soms heel spannend, verdrietig of angstig voelt, zo spannend dat we ervandaan willen. (‘Het moet maar eens over zijn’, ‘Het moet weg!’, ‘Ik kan het niet aan!’)

Innerlijk ja zeggen is niet alleen accepteren, maar vooral met je hele hart omarmen. Het helemaal waar laten zijn.  Ja, de moed hebben om te blijven doorvoelen, ook al lijkt het je te overspoelen, je mee te nemen de afgrond in, brrrr.

Maar in die afgrond bevindt zich tegelijkertijd  ook de bron, de Eenheid. En in het daar blijven voelen lost de angst op, verdwijnt de spanning. Ik beloof het je.

En het is niet makkelijk, het vraagt om moed, om durf en om je wilskracht. De Wil om te gaan voor dat wat waar en echt is. Dat wat werkelijk IS.

Door die moed op te brengen ben je een strijder en behaal je telkens een overwinning op het ego En dat is het allermoeilijkst, om je ego-patronen los te laten; te onderscheiden van echt en te laten varen. Want het hardnekkige ego is ontwikkeld in een tijd dat je niet anders kon, dat je afhankelijk was van je ouders en de omgeving waarin je opgroeide en je authentieke kern (je Ziel) moest zich aanpassen om te overleven in het gezin of op school. ‘De grootste overwinning die je kunt behalen is een overwinning op jezelf’, zei mijn moeder vroeger tegen ons.

Maar om ondanks de angst en weerstand op zoek te blijven gaan naar de Waarheid in jou en telkens jezelf te genereren en het hoger doel, dat wat Waar en Echt is na te streven.  Daarmee verdien jij de geuzentitel: Warrior of Truth.

Ik hou zelf zo van Waarheid, omdat het zoveel met Liefde en Passie te maken heeft. Liefde en Waarheid willen namelijk vrijelijk stromen; geven je een heerlijk mjmmie en juicy gevoel…. En dat is de beloning voor de moed die je opgebracht hebt om trouw te zijn aan de werkelijkheid en jouw eigen gevoel. (de Waarheid van Jouw Hart)

Om te ontwaren dat wat echt of een aanpassing van jou is, brengt je terecht bij de kern van wie je werkelijk bent. Jouw authenticiteit. En dat is het machtigste wapen dat je hebt: jezelf (kunnen en durven) zijn.

Jezelf zijn. Alle echte groten der aarde zijn totaal zichzelf. Gandhi, Mandela en Boeddha, noem alle helden maar op.

En Waarheid is de manier om te leren onderscheiden wie jezelf eigenlijk bent. De richtingaanwijzer op jouw levenspad. Only the Truth will set you free.

Jezus zei al: Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. En door dat wat waar is  na te streven in jouwzelf, daarmee ontwaakt het Christusbewustzijn in jou, en geschiedt de wederopstanding van jouw diepste en heiligste kern. Want het Goddelijke bevindt zich niet alleen buiten jou, maar in jou en zijn de goddelijke bron en jouw diepste kern één en dezelfde. De Universele Intelligentie openbaart zich binnen in jouw middels je Intuïtie. En daarmee kom je in contact door goed je gevoel te observeren en te onderscheiden door innerlijk ja te zeggen tegen alles.

Dus het pad der Waarheid brengt je diep in contact met je Innerlijk  Weten en brengt je dichter bij het Goddelijke in jezelf. Jij legt de weg grotendeels alleen af, dat kan jij en dat is jouw queeste. En, ik zal je mentor zijn wanneer het spannend wordt.

De Waarheid van jouw Hart 2023 bestaat uit twee delen, de core-training en de master.  Stuur me je interesse per mail en zet deze datum alvast in je agenda. Waar ben jij op uit in jouw Leven?

Manette en Aniversario
Ik blijf bij je tot waar het zo angstig in jou wordt..

 

© 2021 Manette Zeelenberg’s INSPIRATIEKABINET, alle rechten voorbehouden. Stuur gerust dit artikel door naar een geïnteresseerde vriend of vriendin en reageer hieronder met wat dit artikel met je doet. Graag. WIL JE deze tekst GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat mag, zolang je dit artikel, met een werkende link naar mijn website bij jouw publicatie opneemt. Dank je wel.

 

Voel jij je ook een Warrior of Truth?

* Lees als eerste mijn artikelen en laat hieronder je mailadres achter, je kan altijd uitschrijven.

 

3 antwoorden op “Waarheid gaat over Ja zeggen tegen Alles”

  1. Het traject van De Waarheid van Mijn Hart heeft er bij mij nadrukkelijk toe bijgedragen dat ik mijn eigen-waarde(n) opnieuw ben gaan ontdekken.
    Ik voel me groter, sterker en liefdevoller dan ik ooit heb gedaan. Naar anderen, maar nog het meest naar mijzelf. Resulterend in een duidelijker gevoel van balans en stabiliteit, in mijzelf, in verhouding tot mijn kinderen, alsook in mijn werk. En er valt nog zoveel meer te ontdekken…Alleen al het plezier dat ik daar nu in heb, i.t.t. de angst die ik er voorheen voor had, is een bewijs van het succes. Met kop en schouders het beste wat ik heb gedaan in 2021!
    Dankjewel, Manette.

  2. Hartstikke fijn, Reinder, dat je door dit traject te doen echte grote stappen hebt kunnen zetten in je ontwikkeling. Voor mij ook merkbaar in de relatie. Je ‘draagt’ jezelf meer en dat is zo fijn om te zien. X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.