Circle ⭕️f Light (Weekly Practice)

Circle of Light is een creatiecirkel waarin ieder van ons  kan oefenen om zijn eigen Licht hoog te houden. Om zichzelf positief te voeden zodat je in mogelijkheden kunt denken, wat er ook gebeurt. Dat doen we door oefeningen te doen waardoor je bewustzijn en daarmee je eigenwaarde toeneemt.

Waarom leer je zoveel  “op de Universiteit van het leven”? Omdat het Leven zelf over Echte mensen van vlees en bloed met Echte kloteproblemen en flinke uitdagingen gaat. En dat wil the Circle ook zijn voor jou, dat je met jouw hele hebben en houwen je stort op wat er in die cirkel wordt aangeboden als oefenmateriaal voor het jouw echte Leven! De oefeningen sluiten nauw aan bij waar jij mee tobt, over struikelt en je klein en alleen een ellendig door voelt. De plek van het slachtoffer. Nadat we jou op deze plek in je leven hebben aangekeken en jouw harde werken hebben gerespecteerd, gaan we verder om te oefenen hoe jij grip op je leven krijgt, hoe jij in de creatorstand kan komen. Hoe jij gaat inzien dat je dit alles zelf hebt gekozen als ziel. Dat je ziet wat er gebeurt, wat jouw aandeel daarin is en hoe je je op een andere manier kunt leren manifesteren, waardoor jij de creator wordt. De koning of koningin, de regerend Vorst in jouw eigen leven wordt. Dat geeft een heel goed gevoel.  Jezelf de winnaar in jouw leven te voelen!

In deze complexe wereld worden er veel eisen aan ons gesteld, vooral op het aardse en materiële vlak. We moeten aan van alles voldoen dat ontworpen is voor de gemiddelde mens. Welnu dat zijn de meesten van ons helemaal niet.

In de Cirkel kun je je toevlucht nemen om jezelf te oefenen om een heel eigen individu te mogen zijn, een mens met alle speciale kwaliteiten en gekkigheden waarmee jij gekomen bent hier op aarde. En die vaak onderdrukt worden in de systemen waar we allemaal deel van uit maken; de school, je familie, je werk en ook je vriendenkring. Overal speel je rollen om bij de groep te horen. In de Circle of Light ben je welkom met balles wat er in jezelf leeft. Niks is te gek, zolang heb maar over jou gaat.

In de cirkel is de uitnodiging om te onderzoeken wie jij nu echt bent, zonder die egofratsen en patronen. Want dat ego-systeem is wel het listigste programma* wat we voor onszelf gecreëerd hebben. Dat vraag een hoop training in zelfkennis en bewustzijn.

Maar het mooie is dat ik al wel weet wie jij echt BENT. En dat is waar we allemaal gelijk in zijn:

Een persoon die straalt als het Licht van de zon, die vol is van Liefde en Vreugde. Die zich als kind moest aanpassen om te overleven in de systemen waarvan wij deel zijn gaan uitmaken. Maar die oorspronkelijke jij er zeker nog is in jou. En daar wil je vrijelijk in kunnen stappen en plezier mee beleven. Uit de rol van de wereldse en neppe maskerade in je authentieke Zelf.

Het is ook een heel avontuur om jezelf te leren kennen. In jou zit een innerlijk kind, the mini-me, die het Leven op een bepaalde manier heeft leren kennen in je vroege jeugd. Dan heb je daar ook het EGO, de ik die we het vaakst IK noemen. Het ego is eigenlijk een óverlevingsreactie van onze persoonlijkheid op wat er aangeboden werd aan vaak. onprettige levenservaringen. En dan is er nog het Hogere Zelf, dat gedeelte van ons dat in contact staat met onze ziel en met het Licht, het Universum, Source of God. Dat zelf gaat meer over het ongeschonden Leven ‘s stuk. Van toen je net geboren werd en van daar waar we naar op weg zijn als Bewustzijn.

The Circle of Light of de Cirkel van Licht wil een format zijn dat in allerlei groepen van mensen en kinderen een waardevolle betekenis toevoegt om te blijven denken in mogelijkheid, onze verbinding te herinneren met het ultieme Licht en de Creatie die wij zijn. Nu en in de Eeuwigheid.

*In de versie voor de eerste basisschoolgroepen, de kleuters, is er nog beperkt sprake van ontwikkeling van het ego. Ook op die magische wereld van het kind sluit de cirkel perfect aan. Maar ook in groepen met verstandelijk beperkten en ouderen met Alzheimer is de Magische Cirkel van Licht een mooi ontwikkelingtool.

 

 

 

©The Circle of Light was created in shared copyright INSPIRATIEKABINET in cooperation with Intuitive Universal Intelligence. This makes it available for anyone to copy and share frequently.