De Boodschap van Corona

Mijn intuïtie zegt dat deze Coronauitbraak en pandemie absoluut een wakeupcall is van hoe we met de aarde omgaan. Het uitputten van Moeder Aarde, het Globaliseren op alle mogelijke fronten… Er zit n einde aan; de wal keert het tij. Het moet een andere richting op. We moeten het niet in de buitenwereld zoeken, maar binnen in ons. De reis zonder strepen in de blauwe lucht en met airmiles van een innerlijke reis. 

Kijk naar dit prachtige Italiaanse filmpje, getiteld #LISTEN. Over hoe pijnlijk wij allen omgaan met Moeder Aarde en hoe liefdevol en bescheiden zij ons toefluistert dit niet meer aan te kunnen, aan te willen. De aarde is een levend ecosysteem, liefkozend GAIA genoemd door James Lovelock eind de vorige eeuw. Hij voorspelde toen al natuurrampen als we niet meer rekening houden met het hele ecosysteem. Het holistisch denken was geboren.

De ‘boodschap van Corona’ moeten we horen en vertalen, ieder naar ons eigen vakgebied en na een diep gevoeld Corona-thuiszit-reces omzetten in ‘n andere manier van kijken naar gezindheid en gezondheid, naar hoe wij werken en produceren. En vooral naar een diepgaand andere manier van denken. Niet alleen uitzuigen maar ook inblazen. Naar minimaal een circulaire (gedachten)structuur. Naar bijvoorbeeld iets produceren tot hoe dit weer terug te brengen is tot grondstof voor de volgende generaties. Verantwoordelijkheid nemen voor de gehele cyclus.

Dit is dus niet alleen een crisis die onze gezondheid en economische modellen bedreigt, maar ook van ons vraagt anders, spiritueler, holistischer en in iedere geval circulairder te denken. Circulair en Gezamenlijk. In een kring of cirkel. Dat is de corona, de ring die blijft stralen bij een volledig verduisterde zon. Dat beeld, die metafoor is wellicht de boodschap van Corona aan ons. ✨❤️✨

#Circulairdenken #nieuweeconomischemodellen #holistisch #moederaarde #boodschapvancorona #nadenken

 

© Manette Zeelenberg’s INSPIRATIEKABINET, alle rechten voorbehouden. WIL JE deze tekst GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je de volgende informatie, met een werkende link naar mijn website opneemt: https://www.inspiratiekabinet.nl/inspiratieblog/de-boodschap-van-corona en de foto is afkomstig van Unsplash, van Laura Skinner. Onder haar nametag de credits, alsjeblieft overnemen.

Laura Skinner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.