Het Leven als gevlochten Schoonheid

Laat je raken door de schoonheid van de Schepping, ga niet terug naar normaal, maar wees je bewust van het enorme Wonder waarvan wij deel uit maken. Dit is de les die we kunnen trekken uit de pandemie.

Amerikaans arts en wetenschapper Dr. Zach Bush houdt een vlammend betoog over de Angst die ons al maanden in de greep houdt en die ons weghoudt bij onze geliefden. Angst voor het virus als uiting van de enorme complexiteit en intelligentie van ons ecosysteem dat (gewoon) het gevolg is van hoe wij samenleven en omgaan met de Aarde.  De focus moet volgens hem juist zijn op het Wonder, op de Schoonheid, op de Liefde voor onze naasten en op de mogelijkheden van ons geweldige immuniteitssysteem. Goede Voeding, Liefde, verstandige en eerlijke keuzes, gebruik je Intuïtie, probeer Circulair, in systemen te denken. Ga voor het Goede in jezelf en voor de toekomst van aarde.

Hij gebruikt het Wonder van Leven, de analogie van zwangerschap en geboorte om ons duidelijk te maken dat we als mensheid in feite een Wedergeboorte (kunnen) meemaken. Rebirth of Mankind. As a Spiritual Being.

“Beauty is the fabric of Life”.

Aan het begin van deze CoronaCrisis schreef ik een gedicht voor de zwangere vrouwen:

Jij Vrouw

Verlicht met Leven

met Baby in Buik

Gedragen onder het hart

Gevoed met je Bloed

Veilig voor Corona

Jouw eigen IC

On the Go

Hoe toepasselijk?!

© Manette Zeelenberg’s INSPIRATIEKABINET, alle rechten voorbehouden. WIL JE DITgedicht GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je de volgende informatie, met een werkende link naar mijn website opneemt: https://www.inspiratiekabinet.nl/levenskunst/gedicht-voor-de-zwangere

of het hele artikel: https://www.inspiratiekabinet.nl/inspiratieblog/drzachbusch/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.