Hoe ik denk de meeste impact te maken in de wereld

Wat ik om mij heen zie gebeuren is een heleboel mensen die in deze wereld vastlopen door meedogenloze strakke regels en de absurd hoge eisen die aan hen gesteld worden. Ik zie ze met bosjes opgeven, overspannen en burnout raken, financieel vastlopen, zichzelf in allerlei bochten wringen om op de een of andere manier boven te komen drijven als individu in deze op geld en macht (controle) beluste maatschappij. En dat grijpt mij aan.

Maar wat ik nog het pijnlijkste vind is de eenzaamheid van deze mens, van deze jongere van het niet kunnen of willen delen wat er aan wanhoop, pijn en last in hen leeft. Wel in de vorm van meme’s of cynisme op social media. Maar er geen echte woorden voor hebben die uit het hart komen, het niet durven te delen met leeftijdgenoten van wat er echt leeft, geen veilige bedding van begrip en luisterend oor om hen heen ervaren. Heel pittig op die leeftijd.

En ik herken dat van vroeger.

Mijn moeder die de vreselijkheden van een wreed Jappenkamp binnenhield, uit angst niet geloofd te worden. Zij hoefde in ieder geval geen compassie te verwachten voor het nauwelijks overleven  van 4 vier jaar hongerlijden en angsten voor de Jap als jong kind. In een naoorlogs Nederland was men druk was met het eigen oorlogsleed.

De eenzaamheid van een vader die met de karwats, een zweep, groot werd gebracht en die maar moeilijk kon geloven dat zijn eigen vader hem sloeg om hem te harden voor deze wereld. Mijn papa, die door deze onverwerkte en onuitgesproken wreedheden vervolgens zijn eigen vrouw en kinderen begon te meppen. Uit onmacht en onbegrip. En die begon met drinken om het ongenoegen en de pijn in hemzelf te verzachten. Hij werd een sadist doordat zijn eigen pijn als klein jongetje niet uitgesproken en gedeeld kon worden. Want ook zijn moeder zat vol met pijn en angsten waardoor de waarheid niet naar boven mocht komen. Niet over gesproken, niet gedeeld met elkaar. Dus ook niet geheeld heeft kunnen worden. Mijn beide ouders eindigden in the blur, de sluier van het niet meer weten, in de troostende staat voor de eigen ziel van dementie en Alzheimer.

Daarom ben ik een fan geworden van Waarheid, van Rechtvaardigheid en een pleitbeslechter voor Zelfexpressie. Voor het uiten van wat er in jouw leeft. Omdat ik weet dat het Licht heelt wat gebroken is door het duister, de leugens, door het zwijgen.  Het vóór jezelf  houden van geheimen. Het opkomen van wreedheden en oorlog komen door het niet delen wat er echt in je leeft aan angsten en pijn, het er niet over hebben en het er niet in worden ontvangen van je woede, pijn en  verdriet. Het maakt je een explosief apparaat.

Al die geheime lasten voel ik wél energetisch bij mensen om mij heen. En het drukt op mij. En bij de jongere generaties zie ik zo veel pijn en stress. Ik voel hoe pittig het voor hen is en ik wil hen helpen zichzelf te bevrijden. Door te spreken over hoe je VRIJ! kan worden en vrijheid  vóór te leven. Omdat ik ondertussen weet hoe het moet, jezelf bevrijden. Ik wil en kan daar vorm aan geven. Ik leef dat voor. Daarom ben ik naar de toneelschool gegaan en docent vormgeving geworden en heel ik nu gebroken harten door de ander in contact te brengen met de waarheid in het eigen hart.

Daarom ben ik dol op spreken geworden, op echt contact te maken met een ander van ziel tot ziel. Om samen uit te zoeken wat er nu precies leeft in jouw hart en aan het licht wil komen als jouw eigen waarheid… Omdat het opgeruimd mag worden, mag helen en omdat het uiten jou VRIJ! maakt.

Daarom ben ik gaan spreken voor groepen, voor jonge mensen om hen hoop te geven en voor hen die het horen willen, dat er hoop is, dat er in jou een Licht is dat opnieuw geboren wil worden. Dat jij het waard bent om gelukkig en vrij! te zijn in je leven. Dat jij ook die Grootsheid bezit! Dat alle stigma’s, diagnoses, meningen over jou, maar ook de diploma’s, de baan op de Zuidas of plek op de toneelschool juist die tralies vormen van de gevangenis waarvan we onszelf willen ontdoen om een True Free Spirit te zijn. Dat we geen tatoo’s op ons lichaam nodig hebben om te communiceren waar we gelukkig van worden zodra we de gave van het Woord en van Samen met elkaar hebben ontdekt. Dat we geen drank of pillen nodig hebben om een geweldige avond te hebben, maar dat het delen van wat er werkelijk in ons leeft ons kwetsbaarder maakt in contact, maar dat die waarheid jou juist meer vrijheid en intimiteit geeft uiteindelijk. En dat dansen daardoor vanzelf een uitingsvorm wordt van jouw liefde voor het leven in contact met anderen. Dat het de hoogste vorm van intimiteit geeft om in waarheid met jezelf en een ander in relatie te zijn!

En daarom bent ik cardiosoof geworden, om de aandacht te verleggen van de huidige wetenschap en politieke spelletjes naar waarheid en oude wijsheid. Ruim ik al mijn innerlijke pijn, woede en verdriet op door het om te leren smelten in liefde en vrijheid voor het leven en voor mijzelf. Benoem ik mijzelf tot Lightwarrior in dienst van het Licht. En wil ik op de kansel staan om deze boodschap te verkondigen en onderwijzen opdat anderen vrijer, wijzer en  hoopvoller door het leven zullen gaan. Dat ze de tools aangereikt krijgen, de woorden die als toverspreuken functioneren. Wil ik oefeningen bedenken voor hoe jij het levend licht in jouw hart kan ervaren opdat je zelf VRIJ! wordt en jijzelf weer die inspiratie doorgeeft. Wil ik je inwijden in de woorden van je ziel,  in jouw toverspreuken geleidt door de waarheid van mijn hart. Want in mij is het Licht herboren, zijn de schellen van mijn ogen gevallen, heeft de waarheid van mijn hart zich geopenbaard. En heb ik een roep gehad van het Licht, via mijn witte paard, via de oneindige liefde die Aniversario is, via het licht dat ikzelf ben. Dat geeft me de moed te vertrouwen dat mijn weg gezegend is, dat alles PRECIES gebeurt zoals het gebeuren moet.

En dat het zijn wie ik ben, voor mijzelf en de wereld mijn gift is aan de wereld. En dat ik mijzelf helemaal wil opstrekken, wil pushen to the limit in my Greatness en dat ik die limit, die grens vér weg leg opdat er dan veel te groeien en te transformeren en manifesteren valt ook voor jou. Want JIJ hebt ook het Licht in jou, die waarheid van jouw hart die naar buiten mag komen en in vorm gezet mag worden. Hoe zou dat er bij jou uitzien?

Ik wil een groot voorbeeld zijn voor jou in vertrouwen, moed en waarheid spreken en leven en in alle situaties die nog komen gaan een de creator en held zijn die kiest vanuit Liefde en Licht in Overgave naar het Grotere. Amen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.