Creation never sleeps…

Vanmorgen las ik in een overpeinzing van @Judith Jobse op FB het woord ‘gastvrouw’ toen ze over de aarde sprak. Dat vind ik ook een mooie benaming. Voor mij moet er altijd iets geëerd worden als er over haar gesproken wordt. Moeder Aarde waarin haar zorgende, voedende rol compassievol wordt belicht of Gaia wat haar goddelijkheid benadrukt.

Trust Earthmother, Trust the Perpetuum Mobile called Life

Schitterende dansfilm in een leeg Pantheon Parijs. Cinedans.nl

Gisteravond zag ik een prachtige dansfilm op Cinedans.nl. Het festival kan wegens Corona niet doorgaan, maar toch worden de films beperkt getoond. The Great Ghosts opgenomen in een leeg Pantheon in Parijs is alleen al een schitterende reis zonder de aanwezigheid van publiek. Het is een ode aan de schoonheid en aan de continue draaibeweging van de aarde, aan het voortdurende proces van creatie, “Creation never Sleeps” wordt in fluistertoon toegevoegd aan de prachtige liederen van Schubert die mede het decor vormen van deze continue, organische samenbeweging van mens tot mens en van mens tot techniek en van mens in relatie tot de aarde.

Earth will balance and rebalance

Dan lees ik dit artikel van Maarten Keulemans uit de Volkrant van vandaag waarin hij ‘op tiptoes’  uitlegt welke moeilijke beslissingen het kabinet moet beslissen vandaag. Een zorgvuldig beschrijven van de dilemma’s die de nieuwe coronamaatregelen moeten gaan bepalen. De illustratie is van Joren Joshua en verbeeld een wetenschapper die balanceert op de grafieken in een overigens door Corona gestabiliseerde aarde. Geniaal!

We balanceren allemaal of we nou kunstenaar, politicus zijn of wetenschapper, we weten het niet. Chaos is de bron en  altijd al de context voor Creatie. Heerlijk!

© Manette Zeelenberg’s INSPIRATIEKABINET, alle rechten voorbehouden. WIL JE deze tekst GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je de volgende informatie, met een werkende link naar mijn website opneemt: https://www.inspiratiekabinet.nl/uncategorized/creation-never-sleeps/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.