Helemaal vrij!

Reizend door het Quantumveld ervaar ik pijn in mijn lichaam; een knellende band onder mijn middenrif. Ik probeer met adem er meer aandacht naar toe te brengen. Vrije ruimte te creëren rond het middenrif.

Later voel ik dat het komt door ineengekrompen weefsel van zowel mijn mild, mijn maag en ook een randje lever. Ik krijg onmiddellijk de boodschap: zo doorgaan ontwikkelt kanker. Deze organen leiden onder de strenge eisen die ik mijzelf in het leven telkens opleg. Ik noem het ploeteren. Tegen de stroom in, door zware massa mezelf willen voortbrengen, tegen beter weten in. Goddank kan ik het zelf voelen en leg ik de verbanden doordat ik dagelijks aandacht geef aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Het mag met meer gemak en met lichtheid, mijn leven. Het feit dat ik zwoeg heeft je maken met dat het allemaal moet… Ik heb dat mijzelf opgelegd vanuit mijn vroege ervaringen. De conclusies die ik trok omdat ik zo vreselijk graag gezien wilde worden (als meisje door mijn ouders) en alles dan zo goed mogelijk deed. Perfectionisme, wie herkent dat?

Deze vroeg-kinderlijke patronen hebben de meeste mensen van mijn leeftijd, voornamelijk vrouwen en dan weer de oudste dochters zichzelf uiteindelijk levenslang opgelegd. Niet zo gek is dat gezien vanuit onze cultuur en onze na-oorlogse overlevingsdrang.

Het adagium ‘I am not good enough’ leeft in nagenoeg alle kinderzieltjes, Maar het mag VRIJ! worden. Het mag onderkend en losgelaten worden. Hoe heerlijk is dat? Dat je onderscheid dat jij helemaal niets MOET maar mag kiezen voor wat jij wilt doen. In jouw leven en met jouw leven. En dat dat door jou onderscheiden en gehonoreerd mag worden. Dan kom je de waarheid van jouw hart onder ogen. Hoe gaaf is dat?! Dat ben je meteen van je klachten naar de creator in jezelf; het zelfhelende vermogen van jouw lichaam getransformeerd. Dus een ontmoeting met jouw innerlijke waarheid maakt je vrij. Dan is de cirkel rond en maakt waarheid vrij.

*Deze reis werd gefaciliteerd door Sandra Albrecht van Ana School of Healing in Culemborg.

Daarnaast had ik zelf Quantumdruppels van Roy Martina ingenomen om het proces nog meer te verdiepen en mijzelf te herinneren wie ik ten diepste ben. Bij die ontologische herinnering komen brengt de  daadwerkelijke heling met zich mee, in het moment, dus daar is geen jaren herstel voor nodig. Wel constante aandacht en liefde voor je zelf, dat is het innerlijk werk. Het echte VRIJ! worden van jezelf komt dus door bewustwording, door open te staan en echt geïnteresseerd te zijn voor wat er in jou leeft en dat te herkennen als (een destructief) patroon.

En hoe leuk is om hiermee alvast te beginnen in de opvoeding van het jonge kind? Mijn vriendinnetje Julia Krulias heeft daar een mooi kinderverhaal over geschreven: ‘Eekhoorn heeft het druk’. Hier te bestellen. Over redderen om gezien te worden en helemaal alleen te ploeteren 😀

En omdat ik zelf zo diep kan voelen in mijn lijf, kan ik jouw ook helpen. I have been there, in mijn eigen traumatische ervaringen. Ik heb ze aangekeken en grotendeels doorleefd. Laat me jou verder helpen, want ik ben er klaar voor. En kan met compassie kijken naar ons gespartel. Liefs van Manette

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op INSPIRATIEKABINET?!

* Laat hieronder je mailadres achter dan komt alles goed:-D.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.