Maak kwantumstappen naar een nieuwe realiteit

Luister naar de experts

Gisteren schreef ik over een boeddhistische manier om je geest te onderzoeken. Hoe je bewust kunt zien hoe we met elkaar onze toekomst creëren. Vandaag geef ik je een filmpje te zien van Joe Dispenza die het proces van onderzoeken en van veranderen van je geest een kwantumsprong laat maken. Hij heeft zelf jaren geleden een enorm fietsongeluk gehad  en zichzelf opgericht vanuit volledige verlamming en is nu een expert om je geest te scherpen en oude belemmeringen te onderscheiden en te vervangen voor gedachtes die je een gelukkig leven bezorgen. Hij vertrekt vanuit het (zieke) lichaam en laat ons zien dat emoties en gedachten ons lichaam in een bepaalde staat van Zijn houden, een vicieuze cirkel veroorzaken waardoor we onze drama’s in ons leven blijven herhalen. Zo zetten we ons verleden voortdurend in de toekomst en verandert er niks.

En dan komt Corona…Zij dwingt ons na te gaan denken over een anderhalve meter-maatschappij. Hoe gaan we dat doen? Nou niet door te blijven hangen in hoe het vroeger was, maar door onze verlangens te onderzoeken en kijken wat daar de essentie, het onderliggende gevoel of staat van Zijn van  is. En dan die essentie te vertalen naar een nieuwe realiteit die dezelfde of nagenoeg dezelfde chemie in jouw lichaam opwekt en jou ook gelukkig maakt.

Maar dan is het belangrijk om te weten hoe je mind werkt, hoe ervaringen je gedrag en je karakter gevormd hebben. Hoe dit ontrafeld kan en hoe opnieuw in elkaar gezet. Net als een zo’n doosje Lego waar een tractor van gebouwd kan worden. Nu dan uit elkaar slopen en kijken wat de verschillende onderdelen nog meer in zich hebben. Blijven kijken naar de leuke losse gekleurde stukjes (chaos) en niet in paniek raken. Misschien kan je er wel een huisje of de boer zelf in zien!

En met vertrouwen en plezier creëren we zo met elkaar een nieuwe wereld. Gebaseerd op eerlijkheid, echtheid en waarde. Begin eens om naar dit filmpje te kijken. Ik zeg je, doe dit dagelijks, pak je eigen leven bij de kop en de kont en we creëren samen die betere wereld. Luister naar de experts. Echt.

© Manette Zeelenberg’s INSPIRATIEKABINET, alle rechten voorbehouden. WIL JE deze tekst GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je de volgende informatie, met een werkende link naar mijn website opneemt: https://www.inspiratiekabinet.nl/inspiratieblog/kwantumsprong

Fotografie: Reinder Scherpenzeel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.