De Zin van Pijn

hertjeopmuur_pijnartikelik

Pijn is het breken van de schaal die jouw inzicht ontsluit. Het inzicht van de ziel zelf of jouw Innerlijke Wijsheid. Of zoals het in het Engels is geschreven door de libanese dichter en denker Kahlil Gibran; Your pain is the breaking of the shell that encloses your understanding.

Het levensproces, het proces van de groei van de ziel naar een hoger bewustzijn gaat volgens een spiraalvorm. Telkens komen we in ons leven weer langs eenzelfde pijnpunt, langs een vergelijkbare situatie waarin we kunnen groeien door inzicht te verwerven en door onze (ziels)angst heen kunnen gaan. Dit wordt gecreëerd door de Kosmos opdat onze ziel mag groeien in Bewustzijn. En onze Ziel trekt die specifieke gebeurtenissen of mensen aan. Dat is waarom wij op aarde zijn of in de stof zijn geïncarneerd bij onze, bij deze ouders. Om te groeien in BewustZijn,  dus. Telkens een stapje hoger, verfijnder, een trede meer.

Er zijn in het leven maar twee emotionele bronnen van waaruit we reageren. We komen uit Liefde of uit Angst. De rest van de emoties zijn hiertoe terug te herleiden. Het idee is dat dingen gebeuren en dat wij telkens mogen kiezen of we het aangaan of niet. Of we durven te kijken naar de Waarheid in ons of dat we daar liever van weglopen. De kosmos dwingt ons niet. De Kosmos of God of zoals ik het noem het IUI (Intuïtieve Universele Intelligentie) is een uiterst Liefdevol Principe en biedt onze ziel telkens de mogelijkheid om te mogen groeien in BewustZijn.

Pijn ontstaat als we teveel weglopen van de Waarheid in onszelf. Van dat we er bijvoorbeeld achterkomen dat onze vader helemaal niet van wie we werkelijk zijn houdt, maar van het beeld van zijn ‘ideale’ dochter. Gewoonweg omdat deze vader zich geen andere voorstelling kan maken. Deze waarheid wordt ons op enig moment gepresenteerd en dat doet meer of minder pijn. Want het liefst willen we liefgehad worden in ons diepste Zijn. In de kern van ons Wezen. In onze authentieke Ziel. Maar als deze ervaringen al dateren vanaf onze vroegste jeugd en het ons soms met geweld ingepeperd is, is het uiterst moeilijk om onszelf in ons latere leven volledig lief te hebben. En dat is dan de werkelijke reden waarom onze ziel deze vader heeft uitgekozen: om zelf het gevoel te ontwikkelen dat we er in essentie mogen Zijn. We hebben namelijk nauwelijks mogen ervaren hoe het voelt om liefgehad te worden. En sterker nog we zijn gewend geraakt aan gevoelens van afwijzing en van leegte. Dit trekt een enorme wissel op het bestaansrecht van deze dochter.

En van rotgevoelens lopen we meestentijds het liefste weg. Terwijl de meeste pijn zelfgekozen is door onze ziel, om te ervaren en ervan te leren. We verdoven de pijn met medicijnen, drank en drugs. We vullen de leegte met eten of ander dwangmatig gedrag. We creëren verslavingen. We schuiven het lijden van de pijn lekker voor ons uit en focussen ons vervolgens op de schade van de remedie. Bijvoorbeeld door ons te richten op het afkicken van de drank of drugs of om fors te gaan lijnen, wat vervolgens weer een nieuwe uitweg is om maar niet naar de echte pijn te hoeven gaan, of maken een spirituele bypass zoals dat tegenwoorden genoemd wordt..

Maar PIJN MOET GELEDEN worden. PIJN is een signaal dat aandacht vraagt. Pijn moet gezien worden door onszelf. De tranen moeten gehuild worden, want eenmaal gestold verdriet maakt ons ziek. Pijn moet gevoeld, helemaal doorvoeld worden. Hoe eng dat ook is. En de paradox is dat als we bij onze pijn blijven, bij onze pijn durven te blijven, blijkt dat we helemaal niet sterven of er aan onderdoor gaan, maar dat het als vanzelf verdwijnt. Hoe meer we in onze pijn durven te zakken, hoe sneller hij verdwijnt. En door bij onze pijn te blijven vergroten we de kans dat eenzelfde situatie ons de volgende keer minder pijnlijk raakt. De grap is dat als we door onze doodsangst heen durven gaan we helemaal niet sterven, maar opstaan in ons leven op een hoger bewustzijnsniveau.

Maar het stilstaan bij wat de pijn ons wil vertellen roept soms zulke angsten op dat we er het liefste van wegrennen. Zeker in deze hectische en veeleisende wereld. Het jezelf laten instorten is een uiterst ongemakkelijke keuze in deze op almaar  ‘doorgaan’ gefocuste maatschappij. Blijf maar eens achter in deze ratrace…

Ik ben expert in het lijden van pijn en in het wegrennen er van. Vergrijp mij soms aan teveel ‘hollen en oplossen’ of prop mijzelf vol met vette hap of chocola. En dat alles om maar niet te hoeven VOELEN of erbij te blijven, bij het ongemakkelijk is jezelf. Tegenwoordig zie ik gelukkig wel heel goed wat ik doe en maak daar dan een keuze in. Soms ga ik de pijn aan en soms gun ik mezelf een escape. Ik ben ook maar een mens. En dat geeft me een groot gevoel van Vrijheid. Het Leven wil GEZIEN worden in haar volle omvang en omarmd worden in alle aspecten. Zoals de seizoenen horen bij de natuur, zo hoort pijn en liefde bij het Leven. Zoals de dag hoort bij de nacht en zoals regen hoort bij zonneschijn, zo hoort verdriet en pijn bij het levensproces. Perfectionisme is mij vertrouwd. Het niet altijd de beste zijn, het lijden van de pijn, het instorten, het mislukken, het juist niet halen van het diploma, daar ligt mijn spirituele groei als hooggevoelige en hoogbegaafde ziel.

De levenslange zoektocht naar mijn eigen pijn, naar het leren liefhebben van mijzelf, vormt de basis van mijn begeleiding. ‘I have been there’, het aankunnen van jouw pijn, het jou kunnen helpen te blijven bij jouw pijn, hoe verscheurend ook, dat is mijn expertise.

kontpatho_pijnartikelik

Door mijzelf af te stemmen op jouw pijn kom ik, geholpen door IUI  direct tot de  bij wat het thema is in jouw leven op dit moment dat om heling vraagt. Met mijn handen en mijn hart ondersteun ik jouw zelfgenezend vermogen (soul retreavel met of zonder medicijnplanten) en kan je in een consult een flinke groeisprong maken in Bewustzijn.

Spreekt mijn verhaal je aan? Inspireert dit groeiproces jou? Wees welkom. Mail me en maak een afspraak voor een consult.

Manette Zeelenberg

Als Spiritueel Pionier van deze tijd heb ik de opleiding Paramedisch- en Psychosociaal Medium gevolgden en verdiepte me in het Subtiele (energetische) Lichaam met Reiki en Integrated Enetgetic (Trauma)Therapy. Ik heb daarnaast de gave om ‘beelden te zien en zuiver te verwoorden’ en de gave van Heling met mijn handen. Hierin vertrouw ik erop dat alles precies gebeurt zoals het gebeuren moet en word ik geleid door The Tender Hand of the Unseen

“Your pain is the breaking of the shell that encloses your understanding. It is the bitter potion by which the physician within you heals your sick self. Therefore, trust the physician and drink his remedy in silence and tranquility.”

Khalil Gibran

 

© Manette Zeelenberg WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je de volgende informatie, met een werkende link naar mijn website opneemt: https://www.inspiratiekabinet.nl/inspiratieblog/pijn/

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op INSPIRATIEKABINET?!

* Laat hieronder je mailadres achter, je kan altijd uitschrijven.


<!–End mc_embed_signup—>

Eén antwoord op “De Zin van Pijn”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.