Veranderen, hoe doe je dat?

Zo in de maand januari of rond onze verjaardag overpeinzen we vaak ons leven. Wat gaat er goed en wat kan beter? Dan rijst bij mij de vraag; Kan een mens veranderen? Ik geloof daar persoonlijk niet zo in. Dat komt omdat verandering meestal op de laag van het doen plaatsvindt. Dat blijft dan aan de oppervlakte. Beetje meer van hetzelfde.

Veranderen is dan meer het wijzigen van de volgorde. Je gebruikt dezelfde meubels om je kamer te veranderen.

Meer resultaat heeft het veranderen van je eetgewoontes. Dat grijpt door het effect van voedsel op je lichaam in op je energiesysteem en je constitutie. Door dat omvormende, transformerende effect is het resultaat vaak diepgaander;  je wordt gezonder en je ziet er daadwerkelijk anders uit. Het eten van een nieuw dieet (doen) heeft effect op de de laag van hebben. Je hebt dan een gezonder en evenwichtiger lichaam en dat doet je goed voelen. Wat weer op de laag van zijn effect heeft. Je bent dan gezonder en gelukkiger. Transformatie gaat dus over meerdere lagen. Op cognitief, emotioneel, lichamelijk en spiritueel niveau, zelfs.

 

Doen, Hebben en Zijn.

Dit zijn de werkwoorden die op verschillende domeinen in je leven betrekking hebben. Die in volgorde steeds dieper naar binnen gaan in jou. Steeds ingrijpender en dichter naar jouw  oorspronkelijke kern. Naar hoe jij als pure ziel, als baby-mens op aarde kwam. Naar wie jij in essentie bent.

Je hebt geld in overvloed, je doet vrijgevig (jij betaalt) en je bent gul.

De kunst is om als je wilt veranderen, zoveel mogelijk  niveau’s te adresseren.

 

Veranderen en Transformeren

Als je doet wat je altijd doet is het resultaat ook altijd hetzelfde. Daar hoef je geen Einstein voor te zijn. Na jaren lang jouw natuurlijke grenzen te overschrijden volgt een burn out, een scheiding of het slaat naar binnen in de vorm van ziekte. Je lichaam en geest geven op en geven aan dat het zo niet langer gaat. Dan komt de wens om de zaken anders aan te pakken.

Kortom, je wilt veranderen!

Echte verandering heet transformeren. De dag gaat haast onmerkbaar over in de nacht. En net als bij het Yin en Yang- symbool, is de kiem van het ene al aanwezig in het andere. Naar die kiem ga je op zoek in jezelf.

In het diepst van de nacht, wordt de dag geboren.

Transformeren is een ander woord voor omvormen, voor een radicaal andere en blijvende verandering. Scheikundig bekeken is daar een katalysator voor nodig, iets dat de chemische reactie, de omvorming of de transformatie in gang zet.

Wat is jouw katalysator? Waarmee kun je jezelf aanzetten tot wezenlijke en blijvende verandering? Waardoor stop je met ongezond leven, waarmee keer je je verslavende patronen? Hoe vind je je weg naar jouw werkelijke zielspad, naar de bedoeling van jouw leven?

 

Moed, verlangen en passie.

Mijn katalysator is Bewustzijn, Liefde en Waarheid. In het onderzoek naar de Waarheid van jouw Hart, neem ik je mee op weg naar jouw katalysator voor blijvende verandering.  Samen met het vuur van het Hart (Liefde) wordt jouw verlangen passie. En passie is de beste drijfveer voor transformatie. Voor werkelijk bevredigende relaties en een echt vervullende leven.

Geïnteresseerd in deze persoonlijke zoektocht? Wil jij op reis naar de Waarheid van jouw Hart en je werkelijke bestemming vinden? Weet je welkom bij mij, lees het blog over mijn inspiratie, maar ook mijn falen in het leven. Ik ben er geweest waar jij nu bent. En doe de intake.

 

Inspiratie voor jouw eigen innerlijk proces?

* Lees als eerste mijn artikelen en laat hieronder je mailadres achter, je kan altijd uitschrijven.