Over Kwetsbaarheid in Verbinding

Over Kwetsbaarheid in Verbinding

 

Met de zin

‘Het leven is zo kwetsbaar’ besloot de zus van mijn vader

ons indringende gesprek over het geweld in ons gezin

 

Kwetsbare gezinnen zijn gezinnen waar verslavingsproblematiek en geweld een rol spelen, leer ik deze week op school. Hmmm, dat lijkt verdacht veel op mijn leven.

 

Met  minachting naar de Kwetsbaarheid benoemt G. het afstandelijke gedrag van haar familie; het zich groot houden om vernedering en schuldgevoelens buiten te houden.

Maar daarmee ook de Liefde.

 

Pijn en Liefde horen bij elkaar.

Ultimo. Als er geen Liefde is kan het ook niet Pijn doen.

 

Kwetsbaarheid is de stand van het hart om beide gevoelens te ervaren.

 

 

Aangeraakt

 

Ik voel me geraakt door je. Je raakt me aan in een plek waar ik kan voelen, waar ik jouw (woorden) kan voelen, waar ik ontvankelijk ben, waar ik open sta om geraakt, gekwetst te worden. Daar waar ik kwetsbaar en ontvankelijk ben. Het lichaam, het ultieme instrument om aanraking te voelen. Beademt door het universum zelf. (A. Vasalos)

 

 

Ontvankelijkheid

 

Daar waar ik Verlang, uitreik naar Liefde, daar waar ik Open ben, kan ik het diepst gekwetst worden. Daar waar ik met mijn grote Hart klaar sta om te Ontvangen.

Daar waar ik de arm laat zakken omdat je zegt niet te gaan slaan. Daar striemt de Pijn van het Verraad het meest en gloeit de huid t langst  van Schaamte en Vernedering

 

Arme Wrede man, zo vol van Angst.

Je eigen Vernedering en Schuld overschreeuwend en slaand en daardoor de Liefde mislopend voor het angstige jongetje in jou. Lief bang jongetje.

 

Vertroosting

Troost is de voelbare beloning voor de Pijn die geleden wordt.  Voor het  openlijke belijden van Verdriet. Kwetsbaar worden. Dementie breekt het Verzet. Liefde is altijd sterker.

 

Verbonden zijn is het delen van Liefde en Pijn. Samen in een innige lemniscaat.

© Manette Zeelenberg’s INSPIRATIEKABINET, alle rechten voorbehouden. WIL JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je de volgende informatie, met een werkende link naar mijn website opneemt: https://www.inspiratiekabinet.nl/inspiratieblog/verbinding/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.