Wij zijn allen één

Vanmorgen lees ik drie heel verschillende berichten met allemaal dezelfde oorsprong : Onthechtheid. En dan is het ook nog Valentine’s Day, de overgewaaide gekte uit Amerika waarin we de liefdes- en vrienschapsbanden op voorgeprogrameerde vieren. Terwijl onze echte verbindingen juist zo ontbreken en niet alleen in deze tijd. Maar de verbinding met de ander en de diepgevoelde dankbaarheid daarover komt voort uit de verbinding die we met onszelf hebben…

Het eerste nieuwsbericht luidde “Goede Doelen ontvangen veel donaties”, het tweede “Zorg dat je je nu minder eenzaam voelt” Een artikel in opdracht geschreven van een verzekeringsmaatschappij en het derde bericht was “Omzet seksspeeltjes verdubbeld”. De mensen vervelen zich tijdens lockdown en avondklok en duiken eerder het bed in….pfff

Owh My God, wat een diep trieste berichten over de totale onthechting van de mens. Onthecht van elkaar en volgeladen met schuldgevoelens onthecht van onszelf.

We kopen nieuwe spullen in plaats van te onderzoeken waar een gevoel in ons vandaan komt. En er worden dagen bedacht door de commercie om onze familie, vrienden en geliefden te bedanken voor dat ze er zijn.

Nou is dat allemaal niet zo verbazingwekkend, want we worden niet echt geleerd onze oorspronkelijke gevoelens op een rijtje te zetten en te adresseren: te voelen, te benoemen, te omarmen en los te laten. Onze opvoeding heeft daarin gefaald. En in deze maatschappij is symptoombestrijding de oplossing. Een armoedige oplossing, terwijl met een beetje moeite en zelfstudie je alles in jezelf voorradig hebt. In jouw hart. Alle wijsheid is al aanwezig in jouwzelf. Maar je moet bereid zijn stil te staan en te luisteren naar wat er verteld wilt worden. Want niet geadresseerde gevoelens, gaan ondergronds in jou; ze veroorzaken diepe pijn en verdriet of koeken vast en verharden. Met verslaving, ziekte en ander psychisch of lichamelijk lijden tot gevolg.

Terwijl je als gezond wezen op aarde kwam. En jouw hart is vol van de oplossingen op de vragen waar je voor geplaatst wordt in dit leven. Je hebt niet voor niets intuïtie. Luister, wees bereid het fluisteren van de waarheid van jouw hart te horen, het roepen van jouw lichaam en de woorden in je hoofd. Je hele systeem geeft je feedback als je bereid bent ervoor open te staan. En jouw systeem is verbonden met de aarde, met het universum en met alle andere mensen. Daar kan je hoogstens alleen, maar nooit eenzaam in zijn.

Weet dat ik dit weet, weet dat jouw hart verbonden is met het Universele Hart, waarin wij allen verbonden zijn. Wij zijn één, wij zijn samen in Essentie. Herinner je dat.

We heten niet allemaal Valentijn, maar zijn wel allemaal gemaakt van Liefde. ❤️✌️???❤️

© Manette Zeelenberg’s INSPIRATIEKABINET, alle rechten voorbehouden. WIL JE deze tekst GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je de volgende informatie, met een werkende link naar dit artikel op mijn website opneemt.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op INSPIRATIEKABINET?!

* Laat hieronder je mailadres achter, je kan altijd uitschrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.