Eerlijk is Eerlijk

Ik ben een grote fan van de eerlijke en solidaire kijk op de vraagstukken rond COVID van columnist Kustaw Bessems. Het gaat over echt EERLIJK durven zijn. Eerlijk in realistische zin. Ik doe dat in mijn coachingstraject aan de hand van “de waarheid van jouw hart’.  Lees mijn artikelen op dit inspiratieblog.

Hierbij gaat het over EERLIJK in spirituele zin. Over Authenticiteit; blootleggen wie je werkelijk in Essentie Bent. Je neemt in eerste instantie het leven zoals het zich aandient in al zijn facetten, doorvoelt wat het met jou doet, wat resoneert uit een eerder gedeelte van je leven en welk thema keert telkens terug? Die innerlijke WAARHEID wil jou wat vertellen. Kijk daar naar en ontwikkel een nieuwe kijk op die dicht bij jouw waarheid past. De waarheid van jouw HART.

Nu terug naar de IC’s. Mijn moeder is twee maanden geleden overleden. Net geen 84 jaar geworden. Zij wilde dolgraag sterven. Het volle leven was genoeg geweest, haar lichaam was op. Ze snakte ernaar haar moede hoofd neer te leggen. Veilig voor de avondklok of andere bizarre COVID maatregelen. Wat ik meemaakte in haar laatste dagen aan geriatrische artsenambitie grenst aan perversiteit. Ik heb moeten smeken mijn moeder met rust te laten.
Dus ja, laten we met elkaar de discussie voeren waar die over moet gaan. En niet alleen vanuit medisch perspectief, of economisch, poltiek perspectief, maar juist ook vanuit het spirituele, het perspectief van de ziel. Want tenslotte zijn we menselijke wezens. En mogen Sterven is, een (misschien wel een voor-) recht.

© Manette Zeelenberg’s INSPIRATIEKABINET, alle rechten voorbehouden. WIL JE deze tekst GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je de volgende informatie, met een werkende link naar dit artikel op mijn website opneemt.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op INSPIRATIEKABINET?!

* Laat hieronder je mailadres achter, je kan altijd uitschrijven.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.