Only the Truth and nothing but the Truth

Mijn pleidooi gaat over het zoeken naar de Waarheid in jezelf, de waarheid over Jezelf. Maar waarom is dat dan zo belangrijk, eigenlijk? En waarom moet de Waarheid dan in al zijn rauwheid en de bijbehorende pijn aan het licht komen?

Pijn is niet het einddoel van het onderzoek, maar een signaal van het lichaam en de ziel dat er iets nieuws gebeurt. Iets nieuws dat om aandacht vraagt. Vergelijk de oerschreeuw van de pasgeboren baby. De pijn is uiting van het plaveien en openen van de Nieuwe Weg in jou.

Op zoek gaan naar de Waarheid van jouw Hart is van wezenlijk belang omdat het onderzoek alleen al je kennis geeft over daar waar je als kind innerlijke besluiten, vertaald naar patronen en overtuigingen, maar ook op chemisch-fysiek niveau hebt genomen. Besluiten die op latere leeftijd tot ziekten of verslavingen kunnen leiden.

Sommige processen zijn onomkeerbaar, maar ik ga er van uit dat je met het oprechte Hart, vol van bewustzijn (Waarheid) en compassie veel kunt terugdraaien en helen.

Het belangrijkste is de reis aanvaarden, op zoek gaan naar de processen van je kindertijd, ook de zwangerschap en constitutie van jouw moeder (Systemisch) hebben invloed op jouw lichamelijke en geestelijke welzijn anno NU en bepalen mede de gedachten en daarmee de gevoelens waarmee jij jouw systeem, jouw lichaam en jouw leven (en ook weer dat van jouw kinderen) voedt.

Kijk naar de foto boven dit artikel. De ene helft van het hart, verbeeldt door de rietstengel, is zichtbaar. De andere helft ontstaat door de spiegeling in het water. Hij is er wel, maar in de realiteit is hij er niet, toch?

De andere helft bevindt zich onder water. In het onderbewustzijn. Maar wat zich in het Onderbewustzijn bevindt heeft zijn weerspiegeling in jouw huidige realiteit.

Als je wilt groeien als mens, dan wil je op zoek gaan naar wat zich onder water, in jouw verleden in jouw Onderbewustzijn bevindt. Want het heeft onherroepelijk invloed op jouw Heden. Op jouw leven NU. En zolang het zich onder water, in jouw Onderbewustzijn bevindt, projecteer je het zelfs op je Toekomst. En wordt jouw leven een herhaling van zetten, bepaalt door je eigen verleden. Pfff wat ergerlijk, he?!

Dus moet je wel op zoek te gaan naar de Waarheid van Jouw Hart middels goed gaan kijken, echt bewust waarnemen. En middels dat Gewaar-Zijn kom je terecht bij jouw Kern, jouw Authenticiteit. Bij wie jij was toen jouw ziel in jouw lichaampje trad. Bij ‘Wat kwam jij als Ziel hier doen op aarde?’ En de lessen die je kreeg, die je naast vreugde beslist ook pijn (als signaal en geen straf, he?!) opleverden geven je de gelegenheid tot je ‘er bewust van worden’.

Bewust worden van jouw Weg, jouw Waarheid en jouw Leven.

© Manette Zeelenberg’s INSPIRATIEKABINET, alle rechten voorbehouden. WIL JE deze tekst GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat kan, zolang je de volgende informatie, met een werkende link naar dit artikel op mijn website opneemt.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op INSPIRATIEKABINET?!

* Laat hieronder je mailadres achter, je kan altijd uitschrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.