The wound is the place where the Light enters

Deze beestachtig mooie uitspraak komt tot mij via Rumi :), net op het moment dat ik een artikel wil schrijven over heling. Over dat heelworden  pure Creatie is. Schrijven over het zelfgenezend vermogen van jouw intelligentie; jouw lichaam en geest, beademd door de Ziel (Gods*).

Mijn studie van afgelopen weken over het Subtiele Lichaam, het energetische systeem dat verband houdt met genezing, van Integrated Energy Therapy® die ik beoefende voor mens en dier en de bestudering van de Germaanse Geneeskunst van dokter Hamer waar Brecht Arnaert in zijn fantastische podcast over vertelt, bevestigt mijn reeds levenslange aanwezige gevoel (intuïtie) dat alles precies gebeurt zoals het  gebeuren moet.

En die logica is van een oorsprong die mij in een verlichte, inspiratieve stemming brengt. Dan wil ik delen welke vragen ik mijzelf stel en jullie daarin meenemen.

The wound is the place where the Light enters… Wat is de wond? En op welke plek in jouw lichaam openbaart het zich? En wat is het Licht? Is de wond de ziekte of is het licht de genezing? Wat is het verhaal dat verteld wilt worden?

 

Het Leven is Weven 

De weefkunst is een prachtige metafoor voor de energetische bewegingen en verbindingen in het Leven, neergeslagen in vorm, de lichamelijk stof of het Weefsel.

Alles bestaat uit Energie. Jouw lichaam is de meest verdichte, geweven vorm van energie. Het lichaam is de stof waarin net als in een  weefsel, in de draden die de breedte van de stof bepalen, ook wel de schering genoemd, de inslag het weefsel doet lengen en groeien in de Tijd.

Schering en inslag en hun majesteitelijke binding bepalen samen jouw vorm, jouw lichaam als (levend ) Weefsel en dus jouw Leven. Hoe verhouden die twee zich tot jou?

Een draadje uit een weefsel trekken is niet eenvoudig en heeft grote invloed op de stof als geheel. En zijn ziektes dan weeffouten? Of vestigen ze de aandacht op iets dat we moeten weten? Welk verhaal zit daar waar het weefsel een wond toestaat?  De studie daarvan vraagt om uitzoomen, om een holistische kijk vanuit verschillende (zintuigelijke en misschien zelfs transcendente) invalshoeken. 

En waar komt dan het Licht binnen? En heelt Tijd die wonden? Hoe krijg ik mijn zelfhelende vermogen op gang?

Wat is de schering en de inslag in jouw leven? En in welke binding wordt jouw weefsel geweven? Is jouw weefsel gemaakt om STERK te zijn, of juist ZACHT en gevoelig zoals zijde? Deze filosofische vragen horen bij de vragen die ik mijzelf stel, als kunstenaar, als co-creator van mijn leven.

 

Helen is compleet maken

Helen is ontwikkeling, groeien in tijd in een gezonde richtig. Helen is een creatie. Van energie.

De werking van energie laat zich mooi zien in geluid, in resonantie. De frequentie (trillingshoogte) bepaalt de richting en snelheid van de beweging van de moleculen en de stilte laat juist zien hoe energie neergeslagen is en in welke vorm.  Geluid en muziek zijn (kunst)vormen waarin Tijd wordt vormgegeven.

Beweging, trilling staat voor ontwikkeling en vorm staat voor dat wat gestold is. Denk aan de verschillende kristalstructuren van water, het onderzoek van Emoto naar de invloeden van gedachtes op vloeistof en materie. 

Gedachten en gevoelens zijn ook energie. Angstige gedachten en gevoelens hebben een andere frequentie en zetten een andere beweging in gang dan bijvoorbeeld vertrouwen en liefdevolheid.

Spanningen en schokervaringen veroorzaken trillingen die beweging omzet of  neerslaat in vaste,  harde vorm in jouw lijf en wordt misschien een tumor. Elke gedachte creëert een gevoel dat als inslag meeweeft in de gezondheid van jouw lijf. Voor en tijdje, want je lichaam gaat hier verder mee. Het weven gaat voort. Het Licht komt de wond binnen en beschijnt ook de tumorcellen.

Heling wordt op gang gebracht door de omdraaiing in energierichting. Hoe breng je die tegengestelde energierichting tot stand? Het begint bij de gedachte.

 

Gezondheid is kwaliteit van Leven

Het is eigenlijk zo simpel. In deze duale wereld kun je reageren uit slechts twee bronnen. Of je komt vanuit angst of je komt vanuit liefde. En die twee denkrichtingen veroorzaken andere uitkomsten. Door je bewust te worden, door het licht te laten schijnen op dat wat je eigenlijk denkt (dat je bent), onderschep je de gedachten die jouw gezondheid weven.

Vaak zien we het pas als het al te laat is, als het al in de stof zit, als het al meegeweven is en ons lijf ziek maakt. En dan wederom kan het ware Licht jou helpen te onderscheiden dat wat er werkelijk in jouw Leven is gebeurd. Je gezondheid is het kunstwerk dat je zelf co-creëert.

Ik wil graag volledig verantwoordelijk zijn voor de gedachten die mijn gezondheid, mijn kwaliteit van Leven bepalen. Daarom doe ik er alles aan om mijn bewustzijn te vergroten, mij te oefenen in Gewaarzijn, de Waarheid van mijn hart te onderscheiden en na te leven. In de Germaanse Geneeskunde is ziekte een soort Gezondheid 2.0, een tweede fase van gezond worden. Ik vind dat een hele logische kijk op ziekte. Ik kan me ook zo voorstellen dat moeder natuur dit zo dacht heeft!

Ziek worden is start van heling, is weer gezond worden. De creatie vanaf een andere kant bekijken. Ziekte is een momentopname in een heel proces, geen staat van zijn. Ziek zijn is dus geen status  quo.

 

Wat een kansen biedt deze gedachte?!

 

The wound is the place where the light enters you. Is de quote van Rumi,  een Perzische dichter, filosoof, mysticus en spirituele meester uit de 13e eeuw.

De wond is

Daar waar je geraakt wordt door het Licht. Waar het licht op mag schijnen, Waarheid wordt ervaren, waar je Gewaar wordt van. Ja van wat?

Wat wil er verteld worden? En kan jij dat aanhoren? Wat wil het Leven aan jou kwijt? Wil jij daar bewust van worden en co-creator zijn in jouw leven? Welk levensverhaal wil er door jouw Leven heen geschreven worden? Ben je daar benieuwd naar? Wil je ontdekken hoe de Grote Kunstenaar door jouw heen weeft? Hoe werkt het proces van Creatie in jou?

Hierover gaat de jaaropleiding de Waarheid van jouw Hart. Deze start met een kleine groep van 6 studenten volgend jaar. Ik ben bezig deze te accrediteren zodat je ook een studiebijdrage hiervoor kunt aan te vragen bij het rijk.  Wil je meedoen? Schrijf me een mail met wat je zou willen onderzoeken.

 

*bijna iedereen die het Leven bestudeert in al zijn schoonheid en complexiteit, ook in de (exacte) wetenschap, komt uit op een godsbeginsel. De uitmuntendheid van de werking van het Leven in al z’n geniale systemen dwingt de meesten op de knieën, vol van respect voor de Grote Kunstenaar. 

 

© 2021 Manette Zeelenberg’s INSPIRATIEKABINET, alle rechten voorbehouden. Stuur gerust dit artikel door naar een geïnteresseerde vriend of vriendin en reageer hieronder met wat dit artikel met je doet. Graag. WIL JE deze tekst GEBRUIKEN IN EEN TIJDSCHRIFT, NIEUWSBRIEF OF OP EEN WEBSITE? Dat mag, zolang je dit artikel, met een werkende link naar mijn website bij jouw publicatie opneemt. Dank je wel.

 

Lees je graag over heling als kunstvorm?

* Lees als eerste mijn artikelen en laat hieronder je mailadres achter, je kan altijd uitschrijven.

2 antwoorden op “The wound is the place where the Light enters”

  1. Nou, Manette…veel materiaal om mee aan de slag te gaan! Ik ga deze twee op me in laten werken:
    Is mijn weefsel gemaakt om sterk te zijn, of juist zacht en gevoelig?
    Welk verhaal zit daar, waar het weefsel een wond toestaat?

    Beide raken voor mij aan hoe ik lang heb gedacht dat ik moest zijn, hoe ik me groot en sterk moest houden en pijn (zowel geestelijk als fysiek) moest verdragen. Nu de kans en tijd om daar met meer mildheid naar te kijken en ziekte en pijn de aandacht te geven die ze verdienen en wellicht om te draaien.

  2. Gaaf Reinder, dat je hem echt ‘neemt’ de vraag. Jij alleen kan een vraag echt stellen aan jezelf. Door te focussen op te vraag en te vertrouwen op dat het antwoord zich aandient.
    Ik weet zeker dat de antwoorden op vragen waar het leven jou en mij voor plaatst al in ons leven. Het is de kunst om goed te luisteren en het fluisteren en stamelen van een gevoelig gestel te ontwaren boven al het gekakel uit. Liefs voor jouw lieve lijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.