Afgunstig is ook gunstig

Soms merk ik jaloezie of afgunst van anderen voor mijn leven. Ze reageren lauw of liefst helemaal niet op creatieve uitingen of succesverhalen van mij. Nou kan ik me er best wel iets bij voorstellen. Ik kan ook heerlijk onafgestemd oreren over dat wat ik meemaak. En de meeste mensen leven een enorm gemiddeld bestaan op de wezenlijke terreinen zoals gezondheid en financiën en zijn al gelukkig dat ze de volgende maand halen. En dat is ook niet een twee drie te veranderen. Dus als ik dan blij ben over dat mijn paard het goed in de kudde doet, of dat ik trots ben over hoe mijn familie omgaat met de dood, voel ik wel eens de steek van jaloezie in hun hart. Want die krijg ik ongewild mee. En daarom wil ik altijd iedereen inspireren om ook zo’n tof leven als ik heb te creëren.  En deel ik graag met anderen hoe ik dat aanpak.

Nou ben ik beslist onder een gunstig gesternte geboren, sowieso in het rijke Holland met een goed stel hersenen en zonder financieel tekort bij mijn wieg. En geloof ik ook dat in het leven ‘alles precies gebeurt, zoals het gebeuren moet’. Dat je moet kijken naar wat er gebeurt, dat je daar iets mee kunt, juist. En heus ik heb mijn portie shit wel op mijn bord gehad, ook ik ontkom daaraan  niet.

Maar in hoeverre creëer ik in wezen mijn leven zelf? Want ik geloof immers in een non-duale realiteit. In dat alles zich afwikkelt volgens een reeds vastgestelde orde. Volgens een soort DNA van het leven.

Maar wat een groot verschil is in uitgangspunt hoe ik in het leven sta, is, dat ik weet dat ik heel dicht bij mijzelf moet blijven, heel dicht bij het hart dat mij vertelt wat te doen. Authenticiteit heet dat geheim. Hoe een en ander aan te pakken. Wanneer uit te rukken. Kortom dicht bij mijn Intuïtie. En dicht bij de Tijdgeest. Ik noem mijn God-beginsel het IUI, ofwel Intuïtieve Universele Intelligentie. Het kennend Gewaarzijn. Ik probeer mij dan ook daaraan te ijken met mijn gevoel, met mijn waarheid. Dat vormt de Waarheid van Mijn Hart.

Nu ben ik mijn kennis van het leven aan het omzetten in een jaartraining “De Waarheid van Jouw Hart’. Momenteel draait de pilot met een zestal mensen uit een heel diverse doelgroep. Ik wil graag de finesses aanbrengen die bij de verschillende levensfasen passen. Het is een training in Levenskunst: hoe je te bewegen met wat je hebt gekregen en wat je verlangt. En deze dans echt, aangenaam, geïnspireerd, wild en stijlvol tegelijk te maken voor jouw Hart, voor jouw Leven.

Als je geïnspireerd bent door mijn verhaal meld je aan voor de start in het najaar. Schrijf een mailtje met daarin wat je aanspreekt en wat je graag zou willen ontmoeten in jezelf. En vooral hoe groot je commitment is om de Waarheid van Jouw Hart te leren kennen. En maak kans op een gratis traject, want onder de leukste, interessantste motivatie-mailtjes verloot ik een betaald jaartraject!

Want afgunst kan je ook als drive, als motivatie inzetten om je naar je eigen Waarheid op zoek te gaan. Het voelen van jaloezie is ook een signaal dat jouw Wil, dat wat het hart verlangt zich aan jou opdringt. Dat het Leven aangeeft dat er ook voor jou in meer het vat zit. Laat het niet verzuren en je letterlijk en figuurlijk ongezond maken. Neem de uitdaging aan en schrijf me.

Only the Truth will set you free.

p.s ook je bedrijf heeft een gezond hart nodig. Voor mij als kunstenaar is mijn bedrijfsmissie hetzelfde als mijn levensmissie. Zou gezond en succesvol hetzelfde kunnen zijn?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op INSPIRATIEKABINET?!

* Laat hieronder je mailadres achter, je kan altijd uitschrijven.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.